Wednesday, April 13, 2016

LAIN KALI: 'Cakap Siang Pandang-pandang, Cakap Malam Dengar-dengar' . . .Ayat-ayat MAMAT ini, dia kata dalam kata-kata lain tidak boleh SOKONG blok kominis tapi saya percaya SONGKOK, baju, butang baju, Jam tangan, Kursi yg dia dudok tu pvc atau kulit campur ke, kasut, setoking, seluar dalamNya, baju singlet, pembesar suara hatta pingan mangkuk, periuk belanga, cawan, gelas minuman dah pun bekurun-kurun sebelum mamat ni dilahirkan di DUNIA ini dia tak tau ke, semuanya 'made in CHINA' blok kominis

Persoalan:

1) Dia ni penguna tegar barang2 dari blok kominis

2) Anak bini kaum keluarga dia juga penguna tegar barang2 blok kominis

3) Dia cakap apa ni, CAKAP A Dia buat B (dia suruh kita buat betul tapi dia sendiri menyeleweng) apa maknaNYA = Dalam bahasa DUNIA, Putar belit, dalam bahasa agama Munafik !!!

4) Bolehkah kita percaya dia ni???

5) Periksa dulu apa yang di pakai, (terutama semasa nak buat rakaman) apa yang digunakan sebelum CAKAP yang nyata sumbang ni, sedangkan MALAYSIA telah menisytiharkan, PERTAMA, Hubungan MALAYSIA CHINA yang TERBAIK dalam SEJARAH Dan yang Ke-2 Hubungan MALAYSIA CHINA Antara Keutamaan yang Tertinggi, dengan blok kominis apa maknanya ini ! INI boleh menyebabkan Kemarahan, Negara China !???

What are YOU talking about, YOU are talking round about !?Mengata dulang paku serepeh, Mengata orang 
engkau yang lebih . . .

Ideology atau ideologi terletak di minda, untuk menentukan Ideology seseorang, perlu mencari bukti kukuh bahwa Idealogy yang digunakan berpungsi terhadap seseorang. (namun Ideology dalam minda tidak cukup tanpa ‘things’ atau buktiNyata dalam bentuk barangan)

Ideology itu akan menjadi kepercayaan dan seterusnya mereka akan menjadi pengikut yang sangat setia tanpa sebarang kata bantahan menerima dengan penuh kerelaan tanpa sebarang pesoalan.

Lazinnya mereka menyimpan dalam bentuk barang-barang (buktiNyata A to Z). Sebenarnya mereka merupakan penyumbang paling besar yang boleh menentukan kekuatan dan perkembangan kepada Idealogy itu.

Ada satu rahsia tersembunyi yang tidak dapat dikesan, (kecuali pengasas Ideology itu sendiri yang tahu) “YOU cannot leave me behind, YOU will be with me, until YOU DIE”. Itu lah cara Ideology itu telah berkerja untuk anda (Its works for you).

p.s. hatta Akhir hayat, 'Reality ending Of your life' kain kapan yang menemani dalam liang lahat 'made in China' . . .


Syufaat  Syria, China & Rusia Kenapa ?:  

Syufaat atau (pertolongan) HUBUNGAN, Kenegaraan (hari ini dipanggil hubungan Diplomatik), Rasulullah Shalla'Allahu Alayhi wa Sallam pada 3 NEGARA ini, iaitu:

Syria (Syam) Orthodox & perdagangan

CHINA (Diplomatik dan perdagangan)

Rusia (Diplomatic & Alliance)

PERTAMA, Syria (Syam):- HUBUNGAN (Syufaat) Rasulullah Shalla'Allahu Alayhi wa Sallam berdagang ke negara Kristian Orthodox Syam (Syria).

Ketika Abu Talib mengetahui bahawa Khadijah (yang mana beliau sebelum Islam adalah penganut agama Kristian Orthodox) sedang menyediakan barang dagangan yang akan dibawa dengan Kafilah Quraisy ke Syam, ia memanggil anak saudaranya Muhammad yang ketika itu sudah berusia 25 tahun . . .

CHINA :-  HUBUNGAN (Syufaat) Rasulullah Shalla'Allahu Alayhi wa Sallam pada Negara China Diplomatik dan perdagangan melalui para Sahabat Radhiyallahu Anhu.

Sejarah Kedatangan Islam ke China berlaku 1400 tahun pada abad ke-7 Masihi dalam zaman Khalifah Uthman Ibn Affan Radhiyallahu Anhu di tanah Arab dan zaman Dinasti Tang di China.

Alam MALAyu pada abad itu masih dibawah pengaruh Hindu-Buddha, sebagaimana menurut catatan I Cing, pendeta Buddha China yang datang ke ibu kota Sriwijaya di Palembang dan bermukim selama 6 bulan di situ pada abad tersebut. Islam berkembang berikutan dengan kemunculan beberapa buah kerajaan Islam di Pasai dan Perlak di persekitaran Selat Melaka pada abad ke-13 Masihi.

Kedatangan Islam ke China melalui 2 Jalan Sutera, iaitu Jalan Sutera Laut dan Jalan Sutera Darat. Jalan Sutera Laut dari Semenanjung Arab ke Guanzhou dan Guangzhou di tenggara China, sementara Jalan Sutera Darat pula dari Semenanjung Arab melalui Asia Tengah dan Xinjiang hingga ke Xi’an, ibu kota provinsi Shanxi.

RUSIA :- HUBUNGAN (Syufaat) Rasulullah kepada yang pertama untuk Rusia, hubungan (Alliance atau bergabung) ISLAM dan Kristian Orthodox Rusia (Rujuk hadith megenai - Islam Alliance with RUM AkhirZaman).

Yang ke-2, RUSIA telah Islam sejak 1300 tahun (kurun ke-8M) ~ 100 tahun selepas kewafatan Rasulullah Shalla'Allahu Alayhi wa Sallam.


Isyarat Rasulullah Shalla'Allahu Alayhi 
wa Sallam DiAkhirZAMAN . . .

Al-Bukhari meriwayatkan dari Abu Hurairah Radhiyallahu Anhu. sabda Rasulullah SalAllahu Alayhi was Sallam. "Demi Allah yang menggenggam jiwaku. Tidak lama lagi Isa putra Maryam akan turun kepadamu sebagai hakim yang adil. Dia akan mematahkan salib, membunuh babi dan membatalkan Cukai, Dan (waktu itu) harta melimpah ruah, Sehingga tidak ada seorang pun yang mau menerima zakatnya, dan sehingga satu kali sujud (nilainya) lebih baik daripada DUNIA seisinya. (Riwayat Muslim di dalam kitab iman hadis 220)

Kemudian Abu Hurairah mengatakan, "Bacalah Jika kamu mau, Huru-hara Hari Kiamat  . . .

Firman Allah Taala: "Dan tidak seorang pun dari Ahli Kitab, kecuali akan beriman kepadanya (Isa) sebelum kematiannya. Dan pada Hari Kiamat Isa akan menjadi saksi terhadap mereka."  (An Nisa QS 4:159)

RUM timur & RUM barat . . .Who is Rum TODAY ? . . .Nasihat Rasulullah dalam menghadapi 
hURu-hARA ‘Kerusuhan’ . . .

Dalam menghadapi hURu-hARA ‘Kerusuhan’ Rasulullah Shallallahu Alaihi wa Sallam menasihat agar kita tabah menangung penganiayaan dan menghindarkan diri, jangan ikut bergabung melakukan kejahatan.

FASAD at WORKs ‘hURu-hARa DUNIA


Siapa Cipta ISIS ? Untuk APA ???

Demikian sebagaimana diriwayatkan oleh Abu Daud dari Abu Musa Al-Asy’ari, Rasulullah Shallallahu Alaihi wa Sallam bersabda,

“Sesungguhnya akan terjadi bermacam-macam hURu-hARA menjelang Hari Kiamat bagaikan potongan-potongan malam yang gelap, dimana seseorang  di pagi mukmin, lalu petang harinya menjadi kafir. Di petang hari mukmin, lalu pagi harinya menjadi kafir. 

Orang duduk lebih baik daripada yang berdiri. Orang yang berjalan lebih baik daripada yang belari. Maka dari itu, patahkan busur-busurmu, (anak panah) potong-potonglah talinya, dan hemtamlah pedang-pedangmu dengan batu. 

Lalu jika salah seorang dari kamu sekalan dimasuki (rumahnya), maka TIRU lah yang terbaik diantara kedua putera ADAM”.Siapa Cipta NAZI. USSR. Kominis MALAYA dan ISIS ? Untuk APA ???JEJAK Kominis MALAYA ? Siapa Cipta Kominis ?Jejak tinggalan Chin peng @bani Israel yg hilang . . .


Kelayakan Syurga Allah atau (panduan ke Syurga) . . .

Contoh: Sekiranya hendak menjadi seorang doctor, anda perlu menjadi ‘medical student’ untuk mendapatkan sijil kedoctoran lebih kurang berapa tahun? Untuk melayakan diri, menjadi seorang doctor yang diakui oleh pesatuan doctor-doctor, itu baru doctor?

Nak masok Syurga Allah Ta'ala tak ada kelayakan ke? Main BO ye?

TAK kan Orang Syirik, Orang makan RIBA, Orang Derhaka, Orang Ingkar, Orang yang mempersoalkan kata2 Rasullah Shallallahu Alaihi wa Sallam,  yang nyata2 melangar perintah2 Allah Taala, TAK kan, Allah Ta’ala luluskan!?

Fakta Sejarah 1400 thn vs. Sejarah 70thn ?Kisah Sekampong berjalan Senget . . .

Ini kisah Cikgu Kadir (arwah ‘Fatihah) cikgu agama saya, ketika itu saya berusia 9 tahun. Satu hari dalam 1 sesi pembalajaran beliau menceritakan dalam kampong itu semua orang2 disitu, berjalan senget.

Tapi pada suatu hari muncul lah seorang yang berjalan tegak, semua orang tak boleh terima, melihat keadaan orang yang berjalan tegak itu, mereka mengatakan orang yang berjalan tegak itu adalah salah, kerana selama ini mereka semuanya berjalan senget.

Jadi Cikgu Kadir berpesan, sambil tersenjum lebar, jangan jadi orang sekampong yang semuanya senget, yang senget itu sesat dan salah.

Orang yang berjalan tegak itu hanya seorang (1 dalam 1000)

UJIAN: ‘SIAPA’ 1 IN 1000 (1 dalam 1000)

Hadis Qudsi yang diriwayatkan oleh Bukhari didalam Sahihnya. Dari Abu Sa'id Al 'Khudri Radhi 'Allahu Anhu.

Rasulullah Shalla'Allahu Alayhi wa Sallam bersabda:

"Allah berfirman pada hari kiamat: "Wahai Adam!" Adam menyahutnya:

"Kami sambut panggilanMu wahai Tuhan kami dan demi kebahagiaan yang Engkau curahkan kepada kami."

Lalu baginda dipanggil lagi dengan 1 panggilan:

"Sesungguhnya Allah memerintahkan kepadamu untuk memisahkan rombongan keturunanmu untuk dihantar ke dalam neraka.

"Adam bertanya: "Apakah yang dimaksudkan dengan rombongan ke neraka itu?" Allah menjelaskan: "Ambil dari tiap-tiap 1000, 999 orang."

Ketika dilaksanakan perintah itu (terjadilah berbagai peristiwa) seperti orang yang sedang hamil, gugur kandungannya, anak-anak kecil serta merta beruban dan kelihatan orang-orang seakan-akan mabuk tapi sebenarnya mereka tidak mabuk, (hanyalah) gambaran seksaan Allah yang sangat dahsyat (ketika itu).

Orang-orang (yang hadir mendengar pada waktu itu) merasa ngeri sehingga berubah pucat warna muka mereka. Lalu Nabi Shallaalahu Alayhi wa Sallam menerangkan: "Diambil dari yAKJUj dan mAKJUj 999 dan dari kamu, 1.

Jika kamu dibandingkan dengan orang yang sangat ramai itu, ibarat sehelai bulu berwarna hitam yang terdapat pada seekor lembu jantan yang berwarna putih.

Sesungguhnya aku mengharapkan agar kamu menempati 1/4 penghuni syurga. "Lalu kami semuanya bertakbir tanda gembira. Kemudian baginda menyambung lagi: "Menempati satu 1/3 penghuni syurga."

Lalu kami bertakbir lagi tanda gembira. Kemudian baginda menyambung lagi: "Menempati separuh penghuni syurga." Maka kami pun bertakbir lagi." (Hadis riwayat Al 'Bukhari)Rasulullah mERAIKAn Kemenangan ROM . . .

Firman Allah TA’ala: “Dalam masa tidak sampai 10 tahun. Kepada pentadbiran Allah jualah terpulang segala urusan, sebelum berlakunya dan sesudah berlakunya; dan pada ketika berlakunya (kemenangan Rom 1400 thn yg lalu) itu, orang-orang yang beriman akan bergembira (meraikanNya)” (Surah Ar RUM - QS 30: 4)


FSB busts ISIS-linked cell with explosives planning 
terror attack in southern Russia . . .

Russia’s Federal Security Service (FSB) has detained the members of a radical Islamic group, which recruited fighters for Islamic State and planned a terror attack in the southern Volgograd Region.Perkhidmatan Keselamatan Persekutuan Rusia (FSB) telah menahan anggota kumpulan Islam radikal, yang merekrut pejuang Negara Islam (IS) dan merancang serangan keganasan di Wilayah selatan Volgograd.

Ideologi atau (kefahaman Negara Islam (IS, yang sebelum ini ISIS/ISIL)

+ Tangkapan BuktiNyata seperti:

(Things) Barang-barangan yang berkaitan ideologi Negara Islam (IS)Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...